Dușuri emoționale

Dușurile emoționale, cunoscute și sub numele de dușuri senzoriale, sunt din ce în ce mai prezente în spațiile wellness elegante.

Având în general un design minimalist, acestea reprezintă o interacțiune între jeturi de apă, culori, temperaturi și arome într-o multitudine de combinații diferite, oferind o experiență emoțională și senzorială care creează atmosfere în continuă schimbare, în armonie cu trupul.

Beneficii

Beneficiile dușurilor emoționale nu sunt doar de ordin vizual și estetic – ele aduc și beneficii semnificative pentru sănătate.

Jeturile de hidroterapie pot oferi terapie localizată care stimulează metabolismul, sistemul nervos și circulația sângelui cu fluxuri de apă la presiuni și temperaturi contrastante.

Cromoterapia, sau terapia culorilor, este o practică cuprinsă în medicina alternativă care sugerează că fiecare culoare exercită o influență fizică, psihică și emoțională asupra noastră. Aceasta reconfigurează energia vitală și promovează auto-vindecarea după cum urmează:

  • Roșu: Stimulează ficatul și îmbunătățește circulația sângelui.
  • Portocaliu: Stimulează sistemul respirator și îmbunătățește fixarea calciului. Este o culoare anti-oboseală. Crește optimismul.
  • Verde: Odihnește și întărește vederea. Ca și culoarea roșie, îmbunătățește circulația sângelui.
  • Roz: Stimulează rinichii. Controlează depresia.
  • Mov: Folosit pentru tratamentul împotriva sciaticii și pentru îmbunătățirea stării de spirit. Reduce anxietatea și teama.
  • Albastru: Ajută la ameliorarea astmului. Este antiseptic și astringent și promovează pacea și liniștea. Deschide mintea.
  • Galben: Ajută sistemul digestiv și tonusul muscular. Stimulează intelectul și este anti-oboseală.
  • Turcoaz: Ajută la menținerea calmului, relaxării și bunei dispoziții.

O altă abordare utilizată de dușurile emoționale sau senzoriale este aromaterapia, care poate fi difuzată prin apă sau prin aer. Aromaterapia se bazează pe utilizarea uleiurilor esențiale și a altor compuși de aromă pentru a promova sănătatea, relaxarea și bunăstarea.

În cele din urmă, în wellness, terapia prin muzică se traduce prin utilizarea sunetelor pentru a calma și a relaxa. Aceasta ajută la crearea unei atmosfere tematice pentru fiecare zonă de wellness în scopul de a face experiența mai captivantă și stimulantă.

Programeaza o discutie cu un specialist:
Cere ofertă